Falešný marcipán
23. 1. 2011
Mléčný marcipán
Přísady:
- 25 dkg sušeného polotučného mléka (modrá krabice)
- 50 dkg moučkového cukru
- 3 lžíce tekutého medu (může být i víc)
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce mandlového aroma
Postup:
Cukr s mlékem prosijeme a promícháme. Přidáme med, vodu a aroma. Zpracujeme, potom dáme na stůl pokud se drobí, máčíme ruce v teplé vodě a dopracujeme. Vodu po lžících už nepřidávat !! Marcipán se musí zpracovat do hladka na jeden zátah, jinak se utvoří bílé tečky mléka. Pokud není med domácí, budeme ho asi muset dát víc.
Chceme-li marcipán barevný, můžeme použít jakékoliv potravinářské barvy.
Marcipan
(Lucka Netrefová, 7. 6. 2012 11:15)